Historia

Forcit Consulting on Suomen ensimmäinen ja kokenein louhintatöiden konsultointiyritys. Erittäin kokenut ja pitkälle koulutettu asiantuntijaverkosto tarjoaa palveluja, jotka helpottavat rakennusalan toimijoita huolehtimalla hankkeiden ympäristövaikutuksista.

1970-

Forcit Consultingin pitkä historia alkaa vuodesta 1970, jolloin Oy Finnrock Ab perustettiin. Finnrockin osakkaita olivat tuolloin ruotsalainen Nitro Consult AB, joka oli kalliorakentamisen suunnittelu- ja konsultointitoimisto Nitro Nobel AB:n tytäryhtiö. Lisäksi osakkaaksi tulivat Suomen silloiset johtavat räjähdysainevalmistajat ja myyjät Rikkihappo Oy, Suomen Forsiitti-Dynamiitti Oy (nykyisin Oy Forcit Ab) ja Oy Julius Tallberg Ab. Alkuperäiset omistajat myivät osuutensa Forcitille yksi toisensa jälkeen.

Finnrockin perustamiseen johti kasvava tarve neuvontatyöhön, jota pyydettiin kotimaisilta räjähdysainevalmistajilta. Alussa yrityksen tietotaito perustui omistajien kotimaiseen louhintatekniikan tuntemukseen ja kokemukseen. Lisäksi hyötyä oli ruotsalaisen Alfred Nobelin perustamasta yli 100-vuotisen toimintansa aikana hankkimasta laajasta tutkimusmateriaalista ja käytännön kokemuksesta.

2000-

Finnrock on kasvanut vuosien varrella sekä orgaanisesti että yritysostoin. Finnrockiin liittyi vuonna 2008 Insinööritoimisto Pauli Nevalainen, minkä ansiosta yritykseen saatiin lisää tärytys-, tiivistys-, paalutus- ja ponttaustöihin liittyvää konsultointiosaamista.

2010-

2010-luvulla Finnrock on laajentunut merkittävästi ja toimipisteet on avattu Lahteen, Jyväskylään, Tampereelle, Turkuun, Kuopioon ja Vaasaan. Merkittävä muutos koettiin vuonna 2014, kun Pohjoismainen Forcit Consulting -liiketoimintayksikkö perustettiin ja samaan aikaan Räjäytyskonsultit Oy:stä tuli Finnrockin sisaryhtiö.

Tuoreimpana muutoksena vuonna 2019 Räjäytyskonsultit fuusioitui Finnrockiin ja Oulun toimipiste avattiin. Räjäytyskonsultit Oy toimi louhinta- ja maanrakennustöiden konsulttitoimistona vuodesta 1989 alkaen ja lisäsi sulautuessaan Finnrockin vahvuutta kymmenellä erittäin kokeneella asiantuntijalla.

2020-

Vuoden 2020 syksyllä perinteinen Finnrockin nimi vaihtui Forcit Consultingiksi. Forcit Consulting tekee tiivistä yhteistyötä Ruotsin ja Norjan sisaryritysten kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään emoyhtiö Forcitin ja lukuisten kumppanien kanssa erityisesti koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen saralla. Vuonna 2022 Forcit Consultingin organisaatiossa työskentelee yli 120 asiantuntijaa, joista Suomessa noin 50 henkilöä.

Tule yhdeksi meistä

Forcit Consultingissa työskentelet konsulttina rakentamiseen liittyvällä toimialalla, jolla on hyvä tulevaisuus edessään. Meillä yhdistyvät pienyrityksen edut ja kansainvälisen konsernin uramahdollisuudet.

Miksi Forcit Consulting?

Tiedätkö vastuusi louhinta- ja räjäytystöistä?
Autamme rakennuttajia ja urakoitsijoita huomioimaan ja pienentämään ympäristövaikutuksiä kaiken kokoisissa hankkeissa.