Louhinta- ja räjäytystekniset koulutukset

Louhinta- ja räjäytysteknisiltä kursseiltamme löydät monipuolisesti kertaus- ja täydennyskoulutuksia.

Forcit Consulting on Suomen pisimpään louhinta- ja räjäytysteknistä koulutusta järjestänyt yritys. Kauttamme saat mm. seuraavat kurssit:

  • Panostajan kertauskurssi tähtää kaikissa panostajaluokissa pätevyyskirjan uusimiseen. Kursseja on vaihtelevasti eri paikkakunnilla ja tarjoamme niitä myös ruotsin ja englannin kielellä. Kurssin voi suorittaa jo hyvissä ajoin, enintään kaksi vuotta ennen pätevyyskirjan vanhenemista.
  • Panostajapäivät on vuosittainen (viikon 6 torstai ja perjantai) koulutustapahtuma Nurmijärvellä. Ensimmäinen päivä on edistyneen louhinnan koulutuspäivä kehityshakuisille ylipanostajille ja muille menestyksekästä työuraa tavoitteleville panostajille. Toisena päivänä pidetään normaali kertauskurssi.
  • Risteilykurssi on joka syksyinen alan perinne, joka on järjestetty jo lähes 40 kertaa. Risteilykurssilla käsitellään kulloinkin ajankohtaisia teemoja, kuten lainsäädäntöä, louhinta- ja räjäytystekniikkaa sekä mielenkiintoisia työmaita. Kurssi kerää vuosittain n. 50 louhinta-alan tunnetuinta nimeä, joten paikka kannattaa varmistaa hyvissä ajoin. Järjestetään seuraavan kerran 2022.
  • Valvojakurssi, joka käsittelee louhintatyötä valvojan / tilaajan / suunnittelijan näkökulmasta sekä ylipanostajan että räjäytystyön vastuuhenkilön kursseja.
  • Järjestämme yrityskohtaisina kaikkien eri panostajaluokkien kurssit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Koulutustarjontaamme kuuluvat myös yhteistyössä Forcitin ja Sandvik Mining & Rock Technologyn kanssa järjestettävät perusteelliset louhintakurssit, kuten 

Järjestämme myös muita louhinta- ja rakennusalan kertaus- ja täydennyskursseja asiakkaan tarpeisiin räätälöityinä. Autamme mielellämme kurssikokonaisuuden suunnittelussa, liittyipä koulutustarve työturvallisuuteen, räjäytystekniikkaan, louhinnan ympäristövaikutuksiin, lainsäädäntöön tai johonkin muuhun louhinta-alan teemaan.